Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни мають право на податкову знижку на навчання

опубліковано 03 листопада 2021 о 13:56

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області  нагадують, платникам податку про право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки та обмеження права на її нарахування визначено у статті 166 Податкового кодексу України.

Зокрема, до переліку витрат включається сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

Для отримання податкової знижки на навчання громадянину необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.15 №859 (у редакції від 25.04.2019 №177).  До декларації  про майновий стан і доходи, необхідно додати пакет документів: копію паспорта та ідентифікаційного номера, копію договору, згідно з яким здійснювалася плата (договір про навчання), копії документів, що підтверджують витрат та реквізити банківського рахунку, на який будуть повернуті кошти.

Таку декларацію  за минулий рік громадяни можуть подати до податкового органу за місцем реєстрації до 31 грудня 2021 року у будь-який зручний для себе спосіб, зокрема в електронній формі через Електронний кабінет платника.

Бланк податкової декларації про майновий стан і доходи і додатки до неї можна переглянути або завантажити на сайті ДПС в Електронному кабінеті платника за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/form/view/F0100211.