Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Учні Вищого професійного училища №21 м.Івано-Франківська відвідали податкову

опубліковано 06 грудня 2019 о 14:28

На передодні та під час Всеукраїнського тижня права ввійшло в традицію проведення представниками податкової служби області Днів відкритих дверей для учні-майбутні платників податків. Сьогодні до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області завітали учні 3 курсу, які навчаються за спеціальністю «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних» у Вищому професійному училищі №21 м.Івано-Франківська.

Начальник відділу комунікацій Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мар'яна Мороз з метою формування високої податкової культури в учнів, як майбутніх платників податків розповіла дітям про важливість добровільної сплати податків до бюджету суб’єктами господарювання, їх роль та значення для економічного розвитку країни.

Також Мар’яна Мороз розповіла майбутнім платникам як зареєструвати підприємницьку діяльність, яку систему оподаткування обрати, а також про важливість офіційного оформлення трудових відносин роботодавців з найманими працівниками.  Присутні дізнались про сучасні нововведення податкової  служби, зокрема Електронний кабінет платника, програмні  реєстратори розрахункових операцій, як альтернативи традиційним касовим апаратам та інші електронні сервіси, які значно полегшують діяльність суб’єктів господарювання.    

Крім того, посадовець ознайомила учнів з роботою податкової служби області, її завданнями, основними функціональними напрямами діяльності та умовами проведення конкурсу на зайняття вакантних посад у службі.

Про роботу Центрів обслуговування платників розповіла начальник Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в області Олександра Михайловська. Посадовиця ознайомила учнів з переліком адміністративних послуг, які можуть отримати платники податків, способами подання податкової звітності, відповідальністю за її неподання та сервісом ДПС щодо отримання електронного цифрового підпису.