Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцям Коломийщини нагадали основні положення Закону України «Про запобігання корупції» та дотримання правил етичної поведінки

опубліковано 19 квітня 2024 о 10:32

Фахівці відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС в Івано-Франківській області провели чергове економічне навчання податківців щодо дотримання вимог чинного законодавства щодо запобігання корупції.

Начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Сергій Макаренко нагадав податківцям Коломийщини про сумлінне та належне виконання посадових обов’язків службовими особами, дотримання вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів та правил етичної поведінки.

Зокрема, нагадав, що таке правопорушення, пов’язане з корупцією, які діють обмеження щодо суміщення або сумісництва з іншими видами діяльності та врегулювання конфлікту інтересів. Сергій Макаренко зауважив, що конфлікт інтересів можна врегулювати самостійно або за допомогою заходів зовнішнього врегулювання, а рішення щодо врегулювання конфлікту інтересів оформлюється шляхом видання письмового розпорядчого документа керівника органу ДПС. 

Крім того, податківцям нагадали про дотримання правил етичної поведінки не лише на робочому місці, а й у повсякденному житті. Оскільки етика державного службовця має вагому антикорупційну спрямованість та постає як один із засобів боротьби з корупцією. Від рівня етичної культури податківців залежить ступінь довіри до органів податкової служби.