Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Центрі обслуговування платників м.Івано-Франківська провели екскурсію для студентів

опубліковано 19 квітня 2024 о 09:18

Процес реєстрації фізичних та юридичних осіб, система оподаткування, сервіси, які надаються в Центрі обслуговування платників  – тема заходу, що проходив в податковій службі Івано-Франківщини для студентів Вищого професійного училища №21 міста Івано-Франківська.

Начальник ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Михайловська детально розповіла про процес надання послуг платникам податків в Центрі обслуговування платників. Поінформувала присутніх студентів про те, як здійснюється державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ознайомила із способами подачі документів для реєстрації та про взаємодію між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами державних органів.

Крім цього, Олександра Михайловська розповіла про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків мають можливість листуватися з податковою, подавати податкову звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків тощо.  

На завершення зустрічі начальник ДПІ розповіла про право на отримання податкової знижки за понесеними витратами за навчання. За її словами, таке право мають тільки ті, які є платниками ПДФО, тобто офіційно отримують заробітну плату. Таким платникам держава дає можливість зменшити витрати на різницю сплаченого податку з доходів фізичних осіб, при умові підтвердження сплачених витрат відповідними чеками, квитанціями, договорами тощо. За словами начальниці, скористатися правом на податкову знижку можна до кінця 2024 року.

Здобувачі освіти отримали відповіді на запитання, які їх цікавили  та висловили вдячність за проведений захід. Олександра Михайловська побажала студентам успіхів у навчанні та досягнення усіх задумів.