Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Богородчанській ДПІ проведено тренінг для платників

опубліковано 17 січня 2020 о 16:46

Днями, Богородчанською ДПІ Тисменицького управління   Головного управління ДПС в Івано-Франківській області проведено черговий тренінг для громадян та фізичних осіб - підприємців на тему: «Декларування громадяними доходів, отриманих у 2019 році. Новації застосування реєстраторів розрахункових операцій».

Під час заходу фахівці Богородчанської ДПІ Тисменицького управління   Головного управління ДПС в Івано-Франківській області висвітлили останні зміни податкового законодавства для платників податків – фізичних осіб.

Крім того, податківці роз’яснили питання нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, та порядку заповнення і подання звітності за оновленою формою та розповіли про типові помилки та порядок їх виправлення.

Не оминули своєю увагою і тему – новації у використанні РРО та ведення касових операцій.  Учасникам тренінгу розповіли, що суттєвою перевагою є спрощення процедури реєстрації РРО – вона проводиться засобами Електронного кабінету без подання реєстраційних документів, а лише шляхом отримання фіскального номера, який ідентифікує програмний РРО у інформаційній системі контролюючого органу. Фахівці податкової зауважили, що функцію програмного РРО зможе виконувати будь-який пристрій (комп’ютер, планшет, смартфон), на який встановлено відповідне програмне забезпечення. При цьому  Державна податкова служба забезпечить програмним рішенням для використання суб'єктом господарювання програмного РРО безкоштовно, а реєстрація програмного РРО здійснюватиметься через Електронний кабінет.