Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Коломийщини інформують про застосування підприємцями РРО

опубліковано 22 лютого 2022 о 16:37

Під час відвідин суб’єктів господарювання фахівці Коломийської ДПІ інформували, що з 1 січня 2022 року спрощенці 2-4 груп зобов’язані застосовувати РРО, якщо вони здійснюють готівкові розрахунки. Водночас наголошували, що ФОП самостійно обирає який касовий апарат йому придбати: традиційний чи програмний.

За словами податківців, податкова служба пропонує свій програмний продукт, який до речі, є безкоштовним, а завантажити його можна на сайті відомства. Для цього платнику необхідно мати телефон, ноутбук чи планшет. Також інформували, що на сайті можна отримати і роз’яснення щодо користування ПРРО. Крім цього, у разі необхідності, допомогу нададуть податківці Коломийської ДПІ в Центрі обслуговування.

Розповіли фахівці Коломийської ДПІ і про ведення обліку товарних запасів. При цьому зазначили, що такий облік зобов’язані вести не всі підприємці, а ті, що перебувають на загальній системі оподаткування, або є платниками єдиного податку та торгують технічно-складною побутовою технікою, що підлягає гарантійному ремонту, здійснюють реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, реалізацію ювелірних виробів, або є платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 3 відсотки.

Крім цього, інформували про кампанію декларування доходів, отриманих  громадянами у 2021 році, з яких не були сплачені податки, та про податкову амністію.