Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі Прикарпаття відбулась зустріч з фермерами області

опубліковано 26 серпня 2021 о 15:57

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області відбулась зустріч податківців з керівниками сільськогосподарських підприємств області щодо сплати ними в повному обсязі податків і зборів, погашення податкового боргу, легалізації найманої праці, а також можливості скористатись одноразовим спеціальним декларуванням активів фізичних осіб.   

Як зазначила в.о. начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата метою таких зустрічей є детінізація агропромислового ринку та ліквідація схем ухилення від оподаткування податком на додану вартість.

Також, в ході зустрічі обговорено питання оформлення земельних ділянок громадянами, оподаткування виплат членам фермерських господарств та оподаткування орендної плати за використання земельних ділянок (паїв). Також присутнім керівникам фермерських господарств наголошено на необхідності забезпечення сплати ПДФО з паїв у повному обсязі.

Зокрема на заході приділили увагу громадянам, які самостійно обробляють земельні ділянки і мають  у власності сільськогосподарську техніку та надають відповідні послуги. Також учасники зустрічі з’ясували окремі питання щодо взаємодії між територіальними громадами, підприємствами та податковою службою у напрямку отримання інформації про укладені договори оренди землі, зміни власників земельних ділянок тощо.            

Крім цього, Наталія Зікрата повідомила присутнім про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка передбачає можливість кожного з громадян добровільно та цивілізовано легалізувати свої активи, з яких не були сплачені податки. При цьому, зауважила, що у разі декларування активів та сплати певного відсотка податків, такі громадяни уникнуть кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.  

Зокрема, уточнила, що кампанія декларування триватиме з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Також поінформувала про об’єкти, які підлягають декларуванню, та які громадяни мають  право скористатись податковою амністією, розповіла за якими ставками оподатковуються активи і в які терміни необхідно сплатити нарахований податок, а також про можливість громадян скористатися розтермінуванням сплати збору.

На завершення, Наталія Зікрата зазначила, що запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету є одним із способів стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури.