Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В м.Яремче відбулась зустріч податківців з представниками готельно-ресторанного бізнесу

опубліковано 11 березня 2020 о 11:48

В місті Яремче відбулась спільна зустріч керівництва податкової служби області, управління Держпраці із представниками готельно-ресторанного бізнесу курортної зони Прикарпаття.
 
Під час зустрічі обговорили актуальні питання, які хвилюють власників готельних комплексів в сфері оподаткування. Заступниця начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата та начальник Управління Держпраці Ігор Росипайло ще раз наголосили на дотриманні роботодавцями вимог діючого законодавства у сфері трудових відносин. Крім того, Наталія Зікрата наголосила на важливості дотримання касової дисципліни та норм законодавства при здійсненні торгівлі алкогольною, тютюновою продукцією, а також відповідальності за їх порушення.
 
"Питання детінізації трудових відносин й надалі залишається на контролі податкової служби та під особливу увагу податківців потрапляють в першу чергу суб’єкти господарювання з незначною кількістю найманих осіб, тобто персоналу необхідного для обслуговування діяльності готельних та ресторанних комплексів, - зазначила заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата. – Ми будемо продовжувати здійснювати перевірки, виявляти нелегальних працівників, перевіряти в якому розмірі виплачується їм заробітна плата».
 
За її словами, у січні – лютому 2020 року податківці провели перевірки 57 господарських одиниць. За результатами яких виявлено 29 неоформлених найманих працівників, а 3 фізичні особи працювали без державної реєстрації. Усі ці порушення зафіксовані працівниками податкової служби та передані до управління Держпраці в Івано-Франківській області для вжиття відповідних заходів. 
 
Крім того, посадовиця звернула увагу присутніх на обов’язок платника стати на облік у відповідних податкових органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомити контролюючі органи за основним місцем обліку про всі об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, шляхом подання повідомлення за формою №20-ОПП, а також важливості правильного та коректного його заповнення, щоб в податкових органах відображалась достовірна інформація. В подальшому доперевірочний аналіз дозволить при відсутності ризиків неофіційної зайнятості не навідуватись до добросовісних платників податків.
 
Також Наталія Зікрата наголосила, що якщо платник податків з іншої області здійснює діяльність на території Івано-Франківщини у нього виникає обов’язок подавати звітність та сплачувати окремі податки та збори за місцем здійснення діяльності, тобто за місцем розташування готелю, ресторану тощо. Такому підприємцю необхідно стати на облік в податковій за неосновним місцем подавши заяву за формою №17-ОПП.
 
Також під час заходу податківці розповіли про основні дедлайни застосування реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) та впровадження програмного РРО.