Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі Івано-Франківщини відбулось засідання Громадської ради

опубліковано 11 лютого 2020 о 18:36

Сьогодні, 11 лютого, відбулось засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, на якому обговорено питання детінізації ринку праці та порядок використання програмних РРО.

В.о.начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрій Якимишин розповів про результати роз’яснювальної роботи, яку проводили податківці та працівники управління Держпраці. За словами посадовця, завдяки проведе­ній роботі в кінці січня п.р. та за 10 днів лютого середньоденна кількість повідомлень поданих роботодавцями до податкової служби області про прийняття на роботу працівників досягла показника - 700 повідомлень. Порівняно з попередніми місяцями їх кількість збільшилась на 500. Завдяки цьому до бюджетів та Пенсійного фонду додатково надійде майже 1 млн грн ПДФО – 425 тис грн, військового збору – 35,4 тис грн. та єдиного внеску – 519,5 тис гривень.
Також Юрій Якимишин наголосив, що на сьогодні вже створено робочі групи з працівників ГУ ДПС, Управління Держпраці та Управління Пенсійного фонду, які проводитимуть перевірки суб’єктів господарювання. При цьому, за словами посадовця, під час таких перевірок перевірятимуться як питання оформлення найманих працівників, виплати заробітної плати, сплати податків, так і питання використання реєстраторів розрахункових операцій та наявності ліценцій на право торгівлі підакцизними товарами.
При цьому посадовець наголосив, що в належному оформленні трудових відносин повинні бути зацікавлені не лише наймані особи, а й роботодавці. «Оформлення трудового договору з найманою особою ставить роботодавця і працівника в рівні умови, адже це зобов’язує роботодавця не лише виплачувати заробітну плату, а й дозволяє йому вимагати за неї якісно зроблену роботу і нести за нею відповідальність», – сказав Юрій Якимишин.
Про використання програмних РРО, терміни обов’язкового застосування касових операцій розповів членам Громадської ради начальник управління податкових сервісів ГУ ДПС в області Олег Марій. Також він детально ознайомив присутніх з роботою тестового режиму програмного рішення від ДПС.
Члени Громадської ради взяли активну участь в обговоренні даного питання, висловлювали свої пропозиції та зауваження до роботи цієї програми. Також висловились за доцільність проведення засідання Громадських рад, створених при Головних управліннях в областях у режимі відеозв’язку, оскільки практика минулих років засвідчила їх ефективність.
На завершення засідання Голова Громадської ради Ігор Вінтонюк запропонував членам громадської ради надати пропозиції стосовно питань, необхідних для розгляду на наступних засіданнях дорадчого органу.

Фотоматеріали по темі

  • В податковій службі Івано-Франківщини відбулось засідання Громадської ради