Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 107 тисяч адміністративних послуг за 10 місяців 2022 року надали платникам податків податківці Прикарпаття

опубліковано 11 листопада 2022 о 08:27

Надання адміністративних послуг платникам податків є одним із напрямків роботи податкової служби Івано-Франківщини. На сьогодні суб’єкти господарювання та громадяни можуть отримати майже 80 видів таких послуг. А завдяки розвитку та вдосконаленню електронних сервісів платники мають можливість отримати їх вдома за власним комп’ютером.  

Як інформують в управлінні податкових сервісів Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, впродовж січня – жовтня 2022 року податківцями надано 106,9 тисяч адміністративних послуг.

Найбільшим попитом серед платників користувалась послуга з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. За 10 місяців надано 43,7 тисяч таких  послуг, що складає 40,9 відс. від їх загальної кількості.

За видачею відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за 10 місяців п.р. звернулось майже 4,4 тисячі осіб, за довідкою про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи – 2,5 тисячі осіб. Витяг з реєстру платника єдиного податку отримали 11,9 тисячі СГД, витяг з реєстру платників  податку на додану вартість – 407 СГД, ще 7,2 тисячі платників отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Крім цього, податківці зареєстрували 19,2 СГД платниками єдиного податку та 318 СГД – платниками ПДВ. Також зареєстровано майже 6,6 тисяч реєстраторів розрахункових операцій, 5,5 тисяч книг обліку розрахункових операцій та 1,4 тисячі розрахункових книжок.

У відомстві нагадають, що з переліком усіх адмінпослуг платники можуть ознайомитись на сторінці ГУ ДПС в Івано-Франківській області у розділі «Діяльність» підрозділ «Адмінпослуги».

Для отримання послуг у Центрі обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ необхідно попередньо записатись на чергу. Зробити це можна онлайн за посиланням https://if.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/420495.html.