Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 25,5 мільярдів гривень податків та зборів сплатили до бюджету країни платники Івано-Франківщини

опубліковано 03 листопада 2022 о 15:29

Попри нелегку економічну ситуацію в державі, викликану війною, платники податків Івано-Франківщини надійно тримають тил та сумлінно сплачують податки. Так, впродовж року ними сплачено до бюджетів всіх рівнів 25,5 мільярдів гривень податків та зборів. У порівнянні з надходженнями минулого року ця цифра зросла більш як на 7 мільярдів гривень, підводить підсумки 10 місяців роботи начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. Відтак, до зведеного бюджету країни надійшло 17,8 мільярдів гривень та ще 7,6 мільярдів гривень єдиного внеску сплатили страхувальники до Пенсійного фонду України.

Відповідно загальний фонд держбюджету за січень-жовтень за рахунок сплати податкових зобов’язань платниками Івано-Франківщини поповнився на 9,8 мільярдів гривень, з плюсом до минулого року на 3 мільярди гривень.

Розгляд надходжень загального фонду держбюджету у розрізі платежів показує, що вже традиційно, найбільшу частку займають рентні платежі – 5 мільярдів гривень, сума яких у порівнянні з минулим роком подвоїлася (+ 2,7 мільярди гривень). Ще 2 мільярди гривень надійшло до бюджету від сплати ПДФО та військового збору, тут також, стверджує Ірина Столярик, спостерігається позитивна динаміка росту до минулого року – додаткових 333 мільйони гривень. На третьому місці є ПДВ, надходження за яким склали 1,8 мільярди гривень. Окрім того, держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного, акцизного податків та ін. платежів.

Що ж до місцевих бюджетів області, то впродовж 10 місяців на потреби територіальних громад платники області сплатили 8 мільярдів гривень. Аналізуючи минулорічні показники, спостерігається приріст на 1,9 мільярда гривень. Основними бюджетоформуючими податками стали ПДФО – 5,8 мільярдів гривень, єдиний податок – 872 мільйони гривень та майнові податки – 680 мільйонів гривень.

Тож Ірина Столярик подякувала платникам за добросовісне виконання ними конституційного обов’язку – сумлінну сплату податків: «Сьогодні, коли наші мужні воїни стримують навалу ворога, ми мусимо гідно тримати тил, щоб бути їм надійною підтримкою. Дякую платникам Прикарпаття за їхню працю, створені робочі місця, допомогу ЗСУ та фінансову підтримку соціальних сфер країни».