Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці під час перевірок допомогли місцевим підприємствам зменшити збитки більш як на 123 мільйони гривень

опубліковано 26 жовтня 2022 о 10:23

Впродовж 9 місяців 2022 року податківцями Прикарпаття проведено 130 документальних перевірок суб’єктів господарювання – юридичних осіб, за результатами яких упереджено бюджетне відшкодування з ПДВ на суму 32,5 млн гривень, а також зменшено збитки на 123,4 млн гривень. Відповідно  підприємствам донараховано до сплати 44,4 млн гривень узгоджених податкових зобов’язань, з яких уже надійшло до бюджету 17,2 млн гривень. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Також  впродовж року працівниками обласної податкової служби проведено 573 фактичні перевірки, донарахування за якими склали 12,4 млн гривень, більше половини з них уже надійшло до бюджету -- 6,7 млн гривень. В податковій службі нагадують, що в зв’язку із введенням відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 воєнного стану були зупинені розпочаті планові та позапланові документальні і фактичні перевірки, а також перенесено терміни початку проведення нових перевірок та оформлення матеріалів уже завершених перевірок і винесення податкових повідомлень-рішень. Однак, Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» було відмінено мораторій на проведення фактичних перевірок. Також, відповідно до Закону України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану відмінено мораторій на документальні перевірки з підстав, визначених пп. 78.1.7 (ліквідація) та 78.1.8 (від’ємне значення з ПДВ більше 100,0 тис. грн. та бюджетне відшкодування), а також відновлено оформлення матеріалів та проведення таких перевірок.

В Головному управлінні ДПС в області бажають платникам податків успішного бізнесу в рамках правового поля, та нагадують на необхідності  добросовісної сплати податків, яких так зараз потребує країна у боротьбі з російським агресором. Разом до ПЕРЕМОГИ!