Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті платники перерахували до бюджету 307 мільйонів гривень екологічного податку

опубліковано 29 червня 2022 о 08:54

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області з початку року суб’єкти господарювання Прикарпаття сплатили до бюджету 307 млн грн екологічного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року цьогорічні надходження збільшились на 75,8 млн гривень. З них, до Державного бюджету надійшло 198,8 млн грн, що на 70,2 млн грн перевищує показник за аналогічний період минулого року. Місцеві бюджети отримали 108,2 млн грн, що на 5,6 млн грн більше ніж торік.

Нагадаємо звітним періодом з екологічного податку є календарний квартал, тому декларація подається протягом 40 календарних днів по закінченню кварталу, а податок сплачується протягом 10 календарних днів після граничного терміну подання декларації.

Форма Податкової декларації екологічного податку затверджена наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 715 із змінами. До декларації подаються обов’язкові додатки, які є її невід’ємною частиною та заповнюються в залежності від викидів чи відходів.

Водночас, тимчасово, за 2022 рік не нараховується та не сплачується екологічний податок за об’єктами оподаткування, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації.

Перелік областей, де проводяться бойові дії, або тимчасово окуповані збройними формуваннями російської федерації, визначається Кабінетом Міністрів України.