Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 3,6 мільярди гривень – вклад платників податків Прикарпаття до місцевих бюджетів від початку року

опубліковано 27 червня 2022 о 08:34

За перших п’ять місяців року платники Прикарпаття сплатили більш як 3,6 млрд грн податків та зборів до бюджетів місцевих громад, що майже на чверть більше, аніж торік за аналогічний період. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області

Основним бюджетоформуючим податком місцевих бюджетів традиційно є ПДФО. З початку року прикарпатці сплатили 2,4 млрд гривень даного податку та перевершили минулорічні показники на 577 млн гривень. Платники єдиного податку області внесли також чималу лепту на потреби громад – сплатили 463 млн грн., що більше на 58,7 млн грн ніж торік.

Трохи більше 300 млн грн надійшло на потреби громад від сплати майнових податків, а це: 53,3 млн грн податку на нерухоме майно, 246 млн грн – земельного податку та 664 тис грн транспортного податку.

Також платники податків сплатили 134,5 млн грн рентних платежів за користування надрами, що майже втричі більше, ніж за п’ять місяців того року.

Ще на 108 млн грн поповнилися місцеві бюджети впродовж січня-травня 2022 року від сплати екологічного податку та на 78,9 млн грн від сплати акцизного податку  та інших обов’язкових податкових платежів та зборів.