Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Прикарпаття справно тримають економічний фронт. У податковій підбили підсумки перших п’яти місяців року

опубліковано 08 червня 2022 о 13:39

Впродовж 5 місяців року платники Івано-Франківщини  сплатили 11,6 мільярдів гривень податкових платежів та інших зборів. Про це повідомила на пресконференції начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. З них до зведеного бюджету держави надійшло 8,5 млрд гривень, решта, а це трохи більше 3 млрд гривень, сплачено ЄСВ до Пенсійного фонду.

За словами Ірини Столярик, до загального фонду держбюджету України надійшло майже 5 млрд гривень податкових платежів, що перевищило минулорічні показники на 1,6 млрд гривень. Уже традиційно з них, зауважила посадовиця, найбільшу частку складають рентні платежі за користування надрами – 2,4 млрд гривень, у порівнянні з минулим роком такі надходження збільшилися в 2,4 рази. Також 958 млн гривень надійшло до держбюджету податку на додану вартість, доведені показники зі сплати даного платежу виконано. На третьому місці по величині надходжень є ПДФО та військовий збір. Загалом “зарплатних” податків до держбюджету, зазначила очільниця податкової служби, прикарпатці за січень-травень ц.р. сплатили 880 млн гривень та перевищили минулорічну сплату на 70,7 млн гривень. Окрім того, держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного податку та ін. платежів.

Що ж до місцевих бюджетів області, то впродовж 5 місяців на потреби територіальних громад платники області сплатили майже 3,6 млрд гривень. Аналізуючи минулорічні показники, спостерігається приріст на 713,6 млн гривень. Основними бюджетоформуючими податками стали ПДФО – 2,4 млрд гривень, єдиний податок – 463 млн гривень та майнові податки – 300 млн гривень.

За словами Ірини Столярик, попри всі негаразди, які принесла з собою війна, такі високі показники, це, насамперед, результат твердої патріотичної позиції  та сумління наших громадян. Скажімо, практично всі підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, справно усі місяці сплачували єдиний податок, хоча законодавством передбачалася добровільна сплата цього податку.

“Як бачимо, у цей нелегкий для держави час, громадяни Прикарпаття гідно тримають економічну оборону країни. Тож від імені податкової служби хочу подякувати кожному платнику за сумлінне виконання ними свого громадянського обов’язку. Кожна сплачена гривня наближає нас до перемоги, є допомогою і зброєю у боротьбі з російським окупантом. Лише спільними зусиллями здолаємо ворога. Все буде Україна!”, –  завершила Ірина Столярик.