Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатці сплатили до зведеного бюджету понад 505 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 23 лютого 2022 о 15:04

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області за січень 2022 року до зведеного бюджету надійшло 505,2 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 78,3 млн гривень.

З загальної суми сплаченого податку державний бюджет отримав 132,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб, до місцевих скарбниць Прикарпаття надійшло 372,8 млн грн податку.

Нагадаємо, податок на доходи фізичних осіб сплачується за ставкою 18% від нарахованих доходів громадян - зарплати, премій, інших додаткових  виплат та виплат за договорами цивільно-правового характеру. 

Надходження цього податку є основою для розвитку міст, сіл та селищ, адже податок на доходи фізичних осіб є одним із основних джерел наповнення дохідної частини місцевих скарбниць. З загальної суми надходжень ПДФО левова частка сплачується роботодавцями із заробітної плати найманих працівників. Тому, податківцями проводиться постійна роз’яснювальна робота щодо необхідності офіційного оформлення працівників, виплати їм заробітної плати на рівні не меншому, ніж встановлено законодавством, а також своєчасного нарахування та сплати податків.