Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 2 мільярди гривень рентних платежів сплатили платники податків Прикарпаття

опубліковано 16 вересня 2021 о 12:22

До бюджету країни з початку року платники податків Прикарпаття сплатили 1,95 млрд грн рентних платежів, повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області. З них до загального фонду держбюджету поступило понад 1,8 млрд грн, решта, а це 145 млн грн, збагатили місцеву скарбницю регіону. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума рентних платежів зросла на 895 млн гривень.

У розрізі видів рентної плати найбільшу частку поступлень до бюджету традиційно склав платіж за користування надрами – 1,9 млрд гривень. З них загальний фонд держбюджету отримав 1,8 млрд гривень та ще 95 млн грн надійшло до місцевої казни.

Також за спеціальне використання лісових ресурсів впродовж січня-серпня цього року платники податків Івано-Франківщини сплатили 51 млн грн – 8,8 млн грн до держбюджету та 42,3 млн грн до бюджетів громад Прикарпаття. Приріст надходжень до аналогічного періоду минулого року склав 579 тис грн та відповідно 12 млн гривень.

За спеціальне використання води платники області сплатили з початку року 8,8 млн грн до державного та до місцевого бюджету 7,7 млн грн. Відносно січня-лютого 2020 року сплата зросла на 1,2 млн гривень.

А от за можливість користування радіочастотним ресурсом України платники Прикарпаття сплатили до держбюджету 303 тис гривень.