Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 630 мільйонів гривень єдиного податку надійшло до місцевих бюджетів Прикарпаття за січень-серпень 2021 року

опубліковано 13 вересня 2021 о 11:55

За січень-серпень 2021 року суб’єкти малого підприємництва Івано-Франківщини перерахували до місцевих скарбниць 630,7 млн грн єдиного податку, що на 118,2 млн грн більше показників минулого року. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Більше 82 відсотків від усіх надходжень єдиного податку, що становить 518,3 млн сплатили фізичні особи-підприємці. Юридичні особи – платники єдиного податку III групи перерахували до місцевих скарбниць 94,1 млн грн, сільськогосподарські товаровиробники  – 18,3 млн гривень.

Нагадаємо, суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Платникам податків, які мають намір стати платником єдиного податку з четвертого кварталу 2021 року, необхідно подати таку заяву не пізніше 15 вересня п.р.

Заяву про перехід на спрощену систему оподаткування чи зміну групи єдиного податку, за бажанням платника, можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі. Для цього в меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету обирається рік та місяць, в якому створюється Заява, та з переліку електронних форм обирається Заява за формою F0102003. При цьому за замовчуванням встановлюється орган ДПС за місцем основної реєстрації.  

У запропонованій формі Заяви необхідно заповнити відповідні поля електронного документу, підписати та надіслати, при цьому реєстраційні дані платника податків заповнюються автоматично.

Звертаємо увагу, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.