Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло понад 64 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами

опубліковано 13 травня 2020 о 11:21

За січень-квітень 2020 року до місцевих скарбниць Івано-Франківщини платниками податків сплачено понад 64 мільйона гривень акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 9,7 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області

Понад 50 відсотків надходження акцизного податку з реалізації підакцизної продукції забезпечили суб’єкти господарювання які перебувають на обліку Івано-Франківського управління – 30,2 млн гривень.

Нагадаємо, з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків акцизного податку надходять до скарбниці міста або об'єднаної територіальної громади. При цьому, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Якщо немає чеку – податок не сплачено, і відповідно не наповнюється бюджет. Тому, рекомендуємо покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який не лише доводить факт продажу, а й гарантує захист прав споживачів від фальсифікованої продукції.

Крім того, інформуємо, що суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території нашої області придбали 3116 ліцензій, зокрема:

- на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 1498;

- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 1262;

- на право роздрібної торгівлі пальним – 41 ліцензію та 315 ліцензій на право зберігання пального.

За чотири місяці поточного року до місцевого бюджету сплачено 6,5 млн гривень плати за ліцензії на виробництво, право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Нагадаємо, що 29 травня 2020 року – останній день сплати акцизного податку за квітень поточного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.