Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Територіальні громади Прикарпаття отримали понад 1 мільярд гривень

опубліковано 12 березня 2020 о 14:51

За два місяці поточного року до місцевих бюджетів Прикарпаття суб’єкти господарювання сплатили 1,1 мільярда гривень, таким чином збільшили відрахування до рівня аналогічного періоду минулого року на 109,3 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області

У загальній сумі надходжень місцевих скарбниць понад 64 відсотка займає податок на доходи фізичних осіб. З початку року платниками сплачено понад 640,3 млн грн ПДФО, що на 92,4 млн грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Суб'єктами малого і середнього підприємництва за січень-лютий поточного року перераховано майже 182,2 млн грн єдиного податку, що на 16,2 млн грн більше в порівнянні з минулорічними показниками. Зокрема, фізичні особи-підприємці направили до бюджетів 89,0 млн грн, суб’єкти господарювання-юридичні особи перерахували 19,4 млн грн, а сільгоспвиробники IV групи – 0,72 млн гривень

Прикарпатські землевласники (землекористувачі) спрямували до місцевих бюджетів 101,5 млн грн, збільшивши надходження за землю у порівнянні з минулим роком на 11,5 млн гривень.

Власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки сплатили з початку року до бюджетів територіальних громад 18,2 млн грн, що на 3,0 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Крім того, суб’єктами підприємницької діяльності спрямовано до місцевих бюджетів акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 36,3 млн грн, збільшивши надходження на 7,4 млн грн у порівнянні з минулорічними показниками та податку на прибуток підприємств – 8,2 млн грн, що на 3,8 млн грн більше ніж минулого року.

Водночас, скарбниці територіальних громад отримали 31,5 млн грн рентної плати, понад 43,0 млн грн екологічного податку, 1,4 млн грн туристичного збору та понад 1,3 млн грн транспортного податку і збору за місця для паркування транспортних засобів.