Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 860 млн грн податку на доходи фізичних осіб сплатили прикарпатці зі своїх доходів

опубліковано 12 березня 2020 о 12:08

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області за січень-лютий 2020 року платники податків Прикарпаття сплатили до бюджету 858,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 123,5 млн гривень.

Із загальної суми до державного бюджету надійшло майже 218,3 млн грн цього податку, що на 31,1 млн грн більше, ніж торік. Місцеві скарбниці отримали 640,3 млн грн, що на 92,4 млн грн більше показника 2019 року.

Слід зазначити, що 191,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб сплачено податковими агентами з доходів платників податків у вигляді заробітної плати, 4,8 млн грн - сплачено податковими агентами з доходів у вигляді процентів, нарахованих на депозитні рахунки в банках, ще 2,6 млн грн ПДФО сплачено податковими агентами з доходів платників податків  інших, ніж заробітна плата.

Нагадаємо, що суб’єкти господарювання (податкові агенти), які нараховують (виплачують) дохід, який підлягає оподаткуванню на користь фізичних осіб, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та сплатити його до бюджету.

Якщо оподатковуваний дохід надається у негрошовій формі чи виплачується готівкою з каси податкового агента, податок на доходи фізичних осіб перераховується до бюджету протягом трьох банківських днів з дня що настає за днем такої виплати. Разом з тим, якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується платнику податку, то податок необхідно сплатити до бюджету не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.