Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тлумацькі податківці роз’яснюють порядок застосування підприємцями касових апаратів та декларування громадянами доходів за минулий рік

опубліковано 26 квітня 2024 о 13:19

Нещодавно в.о. начальника  Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Пахолюк провела зустріч з платниками податків.
На зустрічі посадовець розповіла про обов’язок суб’єктів господарювання застосувати РРО чи ПРРО під час готівкових розрахунків з покупцями та про порядок реєстрації касових апаратів. Крім того зауважила, що з 1 січня п.р., торговці, які провадять свою діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 5 тисяч людей, крім платників єдиного податку першої групи, повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків шляхом встановлення POS-терміналів.  
Також на зустрічі йшлося про порядок декларування громадянами минулорічних доходів, які саме доходи підлягають декларуванню та про право громадян на податкову знижку.  
Оксана Пахолюк зазначила, що задекларувати неоподатковані доходи громадяни мають до 1 травня п.р., а подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за понесеними витратами у 2023 році до 31 грудня 2024 року.  
Також громадянам розповіли  про можливості електронних сервісів від ДПС «Електронний кабінет», «Моя податкова» та наголосили, що за їх допомогою, можна не лише подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, а й отримати інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу,  отримати відомості про виплачені доходи  або повідомити органи ДПС про зміну даних за формою 5ДР.