Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резерви наповнення бюджету, сплата майнових податків та мінімального податкового зобов'язання обговорили податківці з представником Яблунівської селищної ради

опубліковано 19 квітня 2024 о 10:28

Старший державний інспектор Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Василь Арсенич провів зустріч із заступником голови Яблунівської селищної ради Михайлом Мельничуком.

Задля посилення спроможності громад обговорювались питання щодо резервів наповнення бюджету громади, сплата майнових податків, мінімального податкового зобов'язання, декларування громадянами доходів з яких не сплачені податки, питання легалізації трудових відносин, та заходів з погашення податкового боргу. 

Зокрема, посадовець розповів як обчислюється МПЗ, і хто його платить, та як потрібно оформити документи у разі передачі паїв в користування. 

Також податківець нагадав представнику громади про особливості подання декларацій про майновий стан і доходи за 2023 рік,  з метою декларування доходів та отримання податкової знижки і звернув увагу на перевагах подання декларацій через Електронний кабінет або через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Спільна робота з громадами в даному напрямку триває, адже збільшення надходжень до бюджетів дозволить забезпечити економічну стабільність та  збільшити фінансування обороноздатності країни.