Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які зміни в податковому законодавстві слід врахувати бізнесу в 2023 році? В Надвірнянській ДПІ відбулася зустріч з підприємцями

опубліковано 27 лютого 2023 о 15:02

Як створити комфортне бізнес середовище в районі та забезпечити в повному обсязі надходження до бюджету, яких так наразі потребує держава для укріплення обороноздатності країни спілкувалися податківці з підприємцями Надвірнянщини.

Насамперед начальник Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк подякував представникам бізнесу за їх працю та внесок у економічний та соціальний розвиток краю.

Під час зустрічі Василь Гнатюк ознайомив присутніх з результатами діяльності податківців за підсумками року, що минув, та першого місця 2023 року та закцентував увагу підприємців на готовності податкової служби до співпраці з сумлінними платниками податків.

Також  Василь Гнатюк ознайомив присутніх зі змінами в законодавстві та актуальними нормами чинного, які слід враховувати при провадженні підприємницької діяльності.

Зокрема, податківець нагадав діючі ставки податків в 2023 році та розмір ЄСВ, а також звернув увагу, що термін дії податкової амністії завершується 28 лютого, то ж в бажаючих легалізувати неоподатковані в минулому  активи за пільговою ставкою залишилося обмаль часу.

Окремою темою обговорення стало МПЗ (мінімальне податкове зобов’язання) – новий податковий платіж, який уже цього року доведеться сплатити орендарям або ж деяким власникам сільгоспугідь, що знаходяться за межами населених пунктів. 

Також Василь Гнатюк інформував про початок щорічної кампанії декларування доходів громадян, отриманих в 2022 році та зазначив, що при заповненні декларації слід використовувати нову форму документа, яка набула чинності з 1 січня 2023 року.

Насамкінець зустрічі посадовець відповів на конкретні запитання підприємців щодо застосування норм податкового законодавства та побажав присутнім успішного фінансового результату їх діяльності.