Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 5 мільярдів гривень податків та зборів надійшло на бюджетні рахунки від платників Прикарпаття

опубліковано 11 березня 2024 о 10:21

За два місяці року платники податків Івано-Франківщини поповнили бюджет країни на 5,1 мільярда гривень, з них 3,4 мільярда гривень надійшло до зведеного бюджету та 1,7 мільярда гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду України. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

З 3,4 мільярда гривень,трохи менше половини, а саме 1,6 мільярда гривень податків та зборів надійшло на рахунки місцевого бюджету, решта суми поповнила держбюджет країни.

В розрізі платежів, за словами Ірини Столярик, найбільше до держбюджету від прикарпатців надійшло податку на доходи фізичних осіб 670,6 мільйонів гривень, наступним за величиною сплати став ПДВ – 461,4 мільйони гривень, затим рентна плата за користування надрами – 290 мільйонів гривень. Що ж до військового збору, то за два місяці року платники Івано-Франківщини сплатили 113 мільйонів гривень.

Поповнися державний бюджет також за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного податку, акцизного податку та інших платежів.

Начальник податкової служби області подякувала усім сумлінним платникам за чесно виконаний конституційний обов’язок перед державою та акцентувала на важливості консолідації суспільства задля здобуття Перемоги над ворогом.