Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємство Івано-Франківщини за результатами перевірки доплатило 17 мільйонів прихованих податкових платежів

опубліковано 05 березня 2024 о 15:40

Під час перевірок одного з підприємств Івано-Франківщини податківці виявили заниження доходів на суму майже 2,4 мільярди гривень, як наслідок було умисне зменшено нарахування та сплату податку на прибуток. 

Зокрема, підприємство не включило до звітності дохід, що виник від заборгованості перед двома суб’єктами господарювання за зобов’язаннями, щодо яких минув строк позовної давності.

Відповідно, факт придбання послуг від вище згаданих товариств, як це передбачено п. 198.3 ст.198 Податкового кодексу України, відсутній. Тож перевіркою встановлено, що у підприємства відсутнє право на податковий кредит за такими послугами і з урахуванням того, що платником було сформовано податковий кредит за загальними правилами першої події при здійсненні попередньої оплати послуг, які в межах терміну позовної давності не були поставлені, занижено податкові зобов’язання в сумі 1,35 мільйона гривень.

Також перевіркою встановлено, що платником в порушення п.188.1 ст.188, п.201.4 ст.201 Податкового кодексу України не нараховано податкові зобов’язання на суму перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до ст. 188 ПКУ, над фактичною ціною постачання послуг, в результаті чого занижено показники у рядку 1.1 Декларації «Операції на митній території України, що оподатковуються за основною ставкою, крім імпорту товарів» всього на 69,9 тисяч гривень.

Загалом, за результатами перевірки  податківцями зменшено задеклароване платником від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 2,3 мільярда гривень та донараховано 15 мільйонів гривень податку на прибуток, а також 1,9 мільйона гривень податку на додану вартість. На даний час усі донараховані суми податкових зобов’язань сплачено до бюджету.